Alumni SMK Teluk Panglima Garang

Ilmu Rukun Hidup
 
HomeCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 teka teki tekuk....

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Next
AuthorMessage
enyusry



Number of posts : 135
Age : 34
Location : now at perlis
Registration date : 2007-12-03

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Fri May 09, 2008 9:46 pm

nyanyuk ke
Back to top Go down
View user profile
saya



Number of posts : 314
Location : everywhere
Registration date : 2008-03-11

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Fri May 09, 2008 11:18 pm

enyusry wrote:
nyanyuk ke

nyanyuk tu dlm bhs melayu...soalan dia nk dlm bahasa arab.
Back to top Go down
View user profile
enyusry



Number of posts : 135
Age : 34
Location : now at perlis
Registration date : 2007-12-03

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Mon May 12, 2008 1:23 am

kire betul la tu aku jawab kan hohohohohoho alien
Back to top Go down
View user profile
saya



Number of posts : 314
Location : everywhere
Registration date : 2008-03-11

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Mon May 12, 2008 10:34 am

enyusry wrote:
kire betul la tu aku jawab kan hohohohohoho alien

salah lorrrrrr...
jwpn ko x menepati soalan..
Back to top Go down
View user profile
enyusry



Number of posts : 135
Age : 34
Location : now at perlis
Registration date : 2007-12-03

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Mon May 12, 2008 1:10 pm

mane aku tau arab huhuhuhuhu
Back to top Go down
View user profile
saya



Number of posts : 314
Location : everywhere
Registration date : 2008-03-11

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Mon May 12, 2008 2:13 pm

ehehhee....cian dia,
cuba lg ye bro...
Back to top Go down
View user profile
anaz 5v2



Number of posts : 229
Age : 34
Location : kg cjAngkANg tLk pUnK 5 gArAnG
Registration date : 2007-12-03

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Tue May 13, 2008 9:20 am

enyusry wrote:
hahahahahahaaaa.... sebab da masak la... pokok pisang kan kene tebang kalu da masak... mane bole bebuah dua kali... yeeeeeeeeeeeeeeeeeee betollllllllllll Razz cheers

jwpnnya SALAH la enyusry....... cuba lg...
Back to top Go down
View user profile
saya



Number of posts : 314
Location : everywhere
Registration date : 2008-03-11

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Tue May 13, 2008 12:04 pm

saya wrote:


Apa sebutan dalam bahasa arab, kalo seorang pompuan tua melompat-lompat sambil berbikini di kolam renang?

xde ke yg terer nk jwb teka teki i nie.... Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile
anaz 5v2



Number of posts : 229
Age : 34
Location : kg cjAngkANg tLk pUnK 5 gArAnG
Registration date : 2007-12-03

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Tue May 13, 2008 12:22 pm

saya wrote:
saya wrote:


Apa sebutan dalam bahasa arab, kalo seorang pompuan tua melompat-lompat sambil berbikini di kolam renang?

xde ke yg terer nk jwb teka teki i nie.... Rolling Eyes

bkn xde tp asyik teka-teki ms saya je yg kn jwb ..... abis teka-teki sy saper nk jwb?
Back to top Go down
View user profile
saya



Number of posts : 314
Location : everywhere
Registration date : 2008-03-11

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Tue May 13, 2008 12:37 pm

bih tu..u all xnk bg teka teki...
asyik i je yg bg...hu2

teka teki u tu ekkk....

jwpn i sama ngan jwpn enyusry...
...betulllllll..kan
Back to top Go down
View user profile
anaz 5v2



Number of posts : 229
Age : 34
Location : kg cjAngkANg tLk pUnK 5 gArAnG
Registration date : 2007-12-03

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Tue May 13, 2008 4:35 pm

saya wrote:
bih tu..u all xnk bg teka teki...
asyik i je yg bg...hu2

teka teki u tu ekkk....

jwpn i sama ngan jwpn enyusry...
...betulllllll..kan

SALAH.....SALAHHHH.......... SALAH...
Back to top Go down
View user profile
saya



Number of posts : 314
Location : everywhere
Registration date : 2008-03-11

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Wed May 14, 2008 1:48 pm

anaz 5v2 wrote:
aku nk try la bg solan korang try la ye... kt kg aku ada sorang petani bernama pak ali. masalah pak ali ialah dia nie tanam pokok pisang di depan rumah. apa yang aku pelik apabila pokok pisang yang ditanam nya ber buah pak ali tebang pokok tersebut. soalan nya kenapa pak ali tebang pokok tersebut? Question

jwpn i...
1. pak ali tebang pokok tu sbb buah pisang tu dh cukup masak..
2. pokok pisang tu menghalang jalan masuk ke rumah sbb pak ali tanam depan umah..
3. isteri pak ali nk mkn pengat pisang..memandangkan pisang tu dh masak, pak ali pun tebang la.
4. pak ali takut monyet2 yg akn mkn pisang tu

pilih la salah satu...mana tau ada yg betu jwpn i tu l...ehhehehe
Back to top Go down
View user profile
anaz 5v2



Number of posts : 229
Age : 34
Location : kg cjAngkANg tLk pUnK 5 gArAnG
Registration date : 2007-12-03

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Wed May 14, 2008 4:15 pm

saya wrote:
anaz 5v2 wrote:
aku nk try la bg solan korang try la ye... kt kg aku ada sorang petani bernama pak ali. masalah pak ali ialah dia nie tanam pokok pisang di depan rumah. apa yang aku pelik apabila pokok pisang yang ditanam nya ber buah pak ali tebang pokok tersebut. soalan nya kenapa pak ali tebang pokok tersebut? Question

jwpn i...
1. pak ali tebang pokok tu sbb buah pisang tu dh cukup masak..
2. pokok pisang tu menghalang jalan masuk ke rumah sbb pak ali tanam depan umah..
3. isteri pak ali nk mkn pengat pisang..memandangkan pisang tu dh masak, pak ali pun tebang la.
4. pak ali takut monyet2 yg akn mkn pisang tu

pilih la salah satu...mana tau ada yg betu jwpn i tu l...ehhehehe

masih x betul lg.... try lg.

[list][*] mmg la pisang 2 msk knp pak ali tebang
[/list] xde kena mengena laman umah pak ali luas xde menghalang jalan masuk
  • isteri pak ali x suka makan pengat pisang
kawasan umah pak ali xde moyet...


sy dh pilih tp xde 1 pn yg betul.... hehehehehehehe
Back to top Go down
View user profile
saya



Number of posts : 314
Location : everywhere
Registration date : 2008-03-11

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Wed May 14, 2008 8:56 pm

suka ati pak ali la nk tebang ke x..
pokok pisang tu dia yg tanam..

betul x jwpn i yg ni...ehhehehe
Back to top Go down
View user profile
anaz 5v2



Number of posts : 229
Age : 34
Location : kg cjAngkANg tLk pUnK 5 gArAnG
Registration date : 2007-12-03

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Thu May 15, 2008 10:34 am

saya wrote:
suka ati pak ali la nk tebang ke x..
pokok pisang tu dia yg tanam..

betul x jwpn i yg ni...ehhehehe

tetap salah... nk aku open jwpan ke?
Back to top Go down
View user profile
saya



Number of posts : 314
Location : everywhere
Registration date : 2008-03-11

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Thu May 15, 2008 1:21 pm

anaz 5v2 wrote:
saya wrote:
suka ati pak ali la nk tebang ke x..
pokok pisang tu dia yg tanam..

betul x jwpn i yg ni...ehhehehe

tetap salah... nk aku open jwpan ke?

xmau...just bg klu jer..
Back to top Go down
View user profile
anaz 5v2



Number of posts : 229
Age : 34
Location : kg cjAngkANg tLk pUnK 5 gArAnG
Registration date : 2007-12-03

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Tue May 20, 2008 1:10 pm

anaz 5v2 wrote:
aku nk try la bg solan korang try la ye... kt kg aku ada sorang petani bernama pak ali. masalah pak ali ialah dia nie tanam pokok pisang di depan rumah. apa yang aku pelik apabila pokok pisang yang ditanam nya ber buah pak ali tebang pokok tersebut. soalan nya kenapa pak ali tebang pokok tersebut? Question

plz jawab k....

assalamualaikum.....

k la kwn2 ku nmpknya xde saper lh jwb biar la aku bg jwpn utk soalan diatas... pak ali tebang pokok pisang tersebut kerana pak ali x blh cabut pokok pisang tersebut.... klu pak ali lh cabut pokok pisang 2 x pyh la pak ali tebang pokok pisang 2....

tq... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
saya



Number of posts : 314
Location : everywhere
Registration date : 2008-03-11

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Tue May 20, 2008 1:43 pm

klu mcm tu jwpn yg we all bg kt atas tu betul jugak kan..kan..
relevan gak kan..
cuma xmemenuhi kehendak pak ali je..

huhhhhuuu..
Back to top Go down
View user profile
saya



Number of posts : 314
Location : everywhere
Registration date : 2008-03-11

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Tue May 20, 2008 1:45 pm

saya wrote:


Apa sebutan dalam bahasa arab, kalo seorang pompuan tua melompat-lompat sambil berbikini di kolam renang?

teka teki i ni mcm mana...jwb la wahai bijak pandai smktpg ni...
Back to top Go down
View user profile
anaz 5v2



Number of posts : 229
Age : 34
Location : kg cjAngkANg tLk pUnK 5 gArAnG
Registration date : 2007-12-03

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Fri May 23, 2008 9:26 am

saya wrote:
saya wrote:


Apa sebutan dalam bahasa arab, kalo seorang pompuan tua melompat-lompat sambil berbikini di kolam renang?

teka teki i ni mcm mana...jwb la wahai bijak pandai smktpg ni...

Hye ms saya bkn kitaorg xnk jwb tp dl kami kt smktpg mana ada bljr arab...... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
saya



Number of posts : 314
Location : everywhere
Registration date : 2008-03-11

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Fri May 23, 2008 11:37 pm

anaz 5v2 wrote:

Hye ms saya bkn kitaorg xnk jwb tp dl kami kt smktpg mana ada bljr arab...... Very Happy

k la..i bg jwpannye ehhh
saya wrote:


Apa sebutan dalam bahasa arab, kalo seorang pompuan tua melompat-lompat sambil berbikini di kolam renang?

sebutannya dlm bhs arab ialah...astaghfirullahal azimm
Wink Wink
Back to top Go down
View user profile
saya



Number of posts : 314
Location : everywhere
Registration date : 2008-03-11

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Sun May 25, 2008 9:23 pm

jawab teka teki ni pulak...

dlm huruf jawi,huruf aper yg ader angin?


gudluck guyz...
Back to top Go down
View user profile
enyusry



Number of posts : 135
Age : 34
Location : now at perlis
Registration date : 2007-12-03

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Mon May 26, 2008 12:40 am

huruf wau la cheers
Back to top Go down
View user profile
saya



Number of posts : 314
Location : everywhere
Registration date : 2008-03-11

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Mon May 26, 2008 9:30 am

enyusry wrote:
huruf wau la cheers

xbetul la yus...
try lg ye...ehehehehe
Back to top Go down
View user profile
anaz 5v2



Number of posts : 229
Age : 34
Location : kg cjAngkANg tLk pUnK 5 gArAnG
Registration date : 2007-12-03

PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Tue May 27, 2008 9:57 am

saya wrote:
jawab teka teki ni pulak...

dlm huruf jawi,huruf aper yg ader angin?


gudluck guyz...

jwpn :- aliff , kaff , taa
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: teka teki tekuk....   Today at 5:47 am

Back to top Go down
 
teka teki tekuk....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 8 of 11Go to page : Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Next
 Similar topics
-
» Teka Teki Yesaya 29:12

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Alumni SMK Teluk Panglima Garang :: SMKTPG General Talk Zone :: Free talk a.k.a Lepas Geram-
Jump to: