Alumni SMK Teluk Panglima Garang

Ilmu Rukun Hidup
 
HomeCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 ETIKA BERFORUM..mengambil sedikit masa terluang.

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
edjames



Number of posts : 125
Age : 34
Location : Klang
Registration date : 2007-12-02

PostSubject: ETIKA BERFORUM..mengambil sedikit masa terluang.   Thu Jul 24, 2008 4:46 am

Hi salam to all members.

Mungkin aku sendiri tak tau apa etika dan adab ketika berforum. Mungkin ahli-ahli atau kawan2 boleh tuliskan dan luahkan pendapat di sini.

Tetapi aku ingin menasihatkan mana2 members yg ingin jadikan forum nie bukan tempat utk memaki hamun, mengutuk sesama sendiri & mengeluarkan kata-kata yang berbentuk provokasi terhadap sensiviti sesuatu isu & berbentuk perkauman aku nasihatkan baik lupakan saje.

Satu lagi gunalah penggunaan tatabahasa yang sopan dan mudah difahami (klu nak menyindir atau marah, sila gunakan PM, Personal Message), ko org semua dah besar tahu fikir sendiri. Tak kan itu pun aku nak ajar.


Selamat berforum and thank you for your attention.
Back to top Go down
View user profile http://smktpg.forumn.org
edjames



Number of posts : 125
Age : 34
Location : Klang
Registration date : 2007-12-02

PostSubject: Re: ETIKA BERFORUM..mengambil sedikit masa terluang.   Thu Jul 24, 2008 5:49 am

Aku dah setting balik pada forum nie...hanya yg authorise dan register aje boleh membuat comment pada forum nie..jadi selamat berforum semua.
Back to top Go down
View user profile http://smktpg.forumn.org
anaz 5v2



Number of posts : 229
Age : 34
Location : kg cjAngkANg tLk pUnK 5 gArAnG
Registration date : 2007-12-03

PostSubject: Re: ETIKA BERFORUM..mengambil sedikit masa terluang.   Fri Jul 25, 2008 9:14 am

Orait.... Very Happy
Back to top Go down
View user profile
saya



Number of posts : 314
Location : everywhere
Registration date : 2008-03-11

PostSubject: Re: ETIKA BERFORUM..mengambil sedikit masa terluang.   Fri Jul 25, 2008 5:14 pm

salam mr.admin,
ini ada beberapa syarat n etika semasa berforum..i copy dr forum sebelah. If relevan leh la diubahsusai mengikut kehendak forum ni. klu nk gubal undang2 sendiri pun ok gak..
just nk share ngan u all jer...

[/color=green]SYARAT-SYARAT DAN ETIKA SEMASA BERFORUM[/color]

Anda perlu mematuhi beberapa syarat. Anda digalakkan memperkenalkan diri di dalam forum Kenalkan Diri dahulu sebelum memulakan posting yang lain supaya ahli-ahli lain dapat mengenali anda.

Anda dilarang untuk:


1. Membuka topik yang boleh menyinggung sensitiviti agama atau kaum lain.
2. Membuka topik yang sudah pun dibuka oleh ahli lain sebelumnya.
3. Membuka topik yang tiada kena mengena dengan kepentingan Forum ini.
4. Membuat "double posting" atau kiriman yang berganda dalam sesebuah topik tanpa sebab-sebab yang munasabah.
5. Membuat kiriman yang boleh menyebabkan pergaduhan sesama ahli
6. Menggunakan kata-kata lucah atau kesat kepada ahli lain (so goes to double meaning yang keterlaluan)
7. Membuat kiriman yang tidak releven dengan tajuk topik(thread)
8. Mengepilkan gambar-gambar lucah dan tidak disenangi awam.
9. Berbincang mengenai politik
10. Kiriman yang dipenuhi dengan smiley dan perkataan 'ya', 'setuju', 'tidak' dan sebagainya.
11. Membuat post sorang-sorang hanya sekadar mendapat point yg lebih.

Sekiranya ada yang tidak mengikut polisi kami ini, Admin/Mods berhak untuk :

1. mengubah kiriman / topik anda.
2. mengeluarkan kiriman / topik anda dari database (delete)
3. menyenaraihitamkan nama anda (Banned)

Perilaku yang boleh dikenakan tindakan banned:~


1. Menggugat atau mencabar kredibiliti Admin/MODs.
2. Mengaibkan users lain (soal kesahihan tidak diambil kira)
3. Menimbulkan kekecohan atau pergaduhan.
4. Bersekutu dengan user yang menimbulkan kekecohan di forum.
5. Melanggar syarat-syarat berposting (seperti di atas)

[bKami perlukan kerjasama anda untuk tidak melanggar etika berforum ini. Sekiranya ada pertanyaan berhubung perkara ini, anda boleh tujukan pertanyaan anda kepada Admin/MODs yg sedang online.

Harap Maklum. Wink
Back to top Go down
View user profile
zaidiana



Number of posts : 139
Age : 29
Location : Purtajaya
Registration date : 2007-12-19

PostSubject: Re: ETIKA BERFORUM..mengambil sedikit masa terluang.   Sun Jul 27, 2008 11:31 am

rasa saya penah uat x mende2 yg mr. admin senaraikn? hehe xpsan la...
Back to top Go down
View user profile
anaz 5v2



Number of posts : 229
Age : 34
Location : kg cjAngkANg tLk pUnK 5 gArAnG
Registration date : 2007-12-03

PostSubject: Re: ETIKA BERFORUM..mengambil sedikit masa terluang.   Mon Jul 28, 2008 9:18 am

zaidiana wrote:
rasa saya penah uat x mende2 yg mr. admin senaraikn? hehe xpsan la...

klu dh wt salah msti la x prasan ms.zai..... hehehehehehe
Back to top Go down
View user profile
zaidiana



Number of posts : 139
Age : 29
Location : Purtajaya
Registration date : 2007-12-19

PostSubject: Re: ETIKA BERFORUM..mengambil sedikit masa terluang.   Mon Jul 28, 2008 2:35 pm

ye la...
tpi org len pasan x slh kite kt cni?
nk tau gak kot de uat slh kn hihi...takut!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: ETIKA BERFORUM..mengambil sedikit masa terluang.   Today at 5:45 am

Back to top Go down
 
ETIKA BERFORUM..mengambil sedikit masa terluang.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» ritualisme agama dan etika sosial
» Etika melayat jenazah (Takziah)
» Adhkaar As-Sabaah (Moring duaa) & Adhkaar Al-masaa (Evening duaa) by Sh. R.Mishary El Efasy
» SEJARAH AQIQAH
» peran umat islam dalam sejarah perjuangan kemerdekaan indonesia

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Alumni SMK Teluk Panglima Garang :: SMKTPG General Talk Zone :: Free talk a.k.a Lepas Geram-
Jump to: