Alumni SMK Teluk Panglima Garang

Ilmu Rukun Hidup
 
HomeCalendarFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 Tmnet block port 25

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
edjames



Number of posts : 125
Age : 34
Location : Klang
Registration date : 2007-12-02

PostSubject: Tmnet block port 25   Mon Dec 10, 2007 1:44 am

That y recently, i cant download my email at home..ciss

http://www.tm.net.my/tmnet2006/contents/corporate/news_details.cfm?id=1411&type=News&pg=1

--
regards,
Admin
Back to top Go down
View user profile http://smktpg.forumn.org
weezer1234



Number of posts : 92
Age : 96
Location : Shah Alam
Registration date : 2007-12-10

PostSubject: Re: Tmnet block port 25   Fri Dec 21, 2007 11:57 pm

port 25 tu ape ha...x paham la ...cita la sikit ...lepas tu ajar la tutorial nak buat torrent ke
Back to top Go down
View user profile
hazriel



Number of posts : 13
Age : 29
Location : TPG - Berjuntai Bestari
Registration date : 2007-12-04

PostSubject: Re: Tmnet block port 25   Sat Dec 22, 2007 5:16 pm

yg aku tau kalau nak download gune torrent cepat skit, kene buat port forwarding dulu dari dalam modem... then ip kene configure secara manual... tapi speed increament tak sebanyak mane pon..cume bile buat port checking tu, dia akan kata OK !!! so hati agak puas la bila dah di kata OK...
Back to top Go down
View user profile http://www.azri.cjb.net
weezer1234



Number of posts : 92
Age : 96
Location : Shah Alam
Registration date : 2007-12-10

PostSubject: Re: Tmnet block port 25   Sun Dec 23, 2007 11:35 pm

skg ni kan tmnet dah block any peer to peer program ..so solutionnya kita boleh bypass guna softwarez Proxomitron and guna torrent deluge atau thunder confirm laju ...standard boleh dpt kalau seeder byk dlm range 80 ~150 kbps Very Happy
Back to top Go down
View user profile
hazriel



Number of posts : 13
Age : 29
Location : TPG - Berjuntai Bestari
Registration date : 2007-12-04

PostSubject: Re: Tmnet block port 25   Tue Dec 25, 2007 2:13 pm

perh...laju gile babeng...aku paling high pon dapat 50++kbps je...hampes...mcm best je cara yg ko tunjuk ni... explain detail skit klu tak keberatan..hehhe..malas plak nak men search kat google memandang kan bleh jmpe internet ni dalam 20 mnit je lagi nih...hohoho...pastu nak kene balek dah....arrghh malassss

*P/S : Kalau nak bagi link, lagi best...heh heh heh
Back to top Go down
View user profile http://www.azri.cjb.net
weezer1234



Number of posts : 92
Age : 96
Location : Shah Alam
Registration date : 2007-12-10

PostSubject: Re: Tmnet block port 25   Tue Dec 25, 2007 7:11 pm

nak best la kau pakai la private tracker .....mcm malaysia punya torrent ....http://torrent.jiwang.cc ,torrentmalaya,confirm.com.my mcm..mcm lagi la, cari kat internet pasal Proxomitron and install lepas tu pakai deluge confirm laju,kalau pakai utorrent memang slow sikit la pasal aku pakai utorrent dpt speed mcm kau gak la
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Tmnet block port 25   Today at 5:46 am

Back to top Go down
 
Tmnet block port 25
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» solar plexus block
» TECH-BLOCK: JEVER 1960
» GCC fully behind Kuwait''s Mubarak Al-Kabeer port Politics 12/20/2011 7:20:00 PM
» Port Mubarak al-Maliki in a bag of Kuwait and sources indicate that the file will the partnership between the two countries
» Transportation: direct the execution of the breakwater of the port of Faw in two weeks

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Alumni SMK Teluk Panglima Garang :: SMKTPG Community Zone :: Sharing knowledge-
Jump to: